Денот на правосудтвото

Почитувани, Здружението на судска администрација како професионално здружение на вработените во судската служба, на сите вработени во судовите, судските службеници судиите, судите поротници, јавни обвинители, правобранители, адвокати, медијатори, нотари, извршители,…

Средба со министерот за правда проф.д-р Никола Тупанчески

На ден 07.03.2022 година се одржа работна средба на претседателот на ЗСА, Сашо Темелкоски со министерот за правда во Владата на РСМ, проф.д-р Никола Тупанчески. На средбата присуствуваше и Маја…

Презентацијата на Функционалната анализа на основните судови во РСМ

По покана на Центарот за правни истражувања и анализи,  на ден 18.11.2021 година во х.Хилтон, Скопје,  ЗСА беше претставувано на презентацијата на Функционалната анализа на основните судови во РСМ и…

Дијалог за јавни политики „Имплементација на стратегијата за реформа на правосудниот сектор 2017-2022

Почитувани,          Ве известувам дека во својство на  претставник на ЗСА,  на ден 15.09.2021 година , присуствував на онлајн настан – Дијалог за јавни политики „Имплементација на стратегијата за реформа…

Отворена дебата на тема: „Финансискиот аспект на реформите во судството“.

Почитувани претседатели на подружници,         Ве информирам дека по покана на Институтот за европска политика и Здружението на судии, на ден 02.09.2021 година присуствував на online регионална отворена дебата на…

Судови во Република Северна Македонија