Средба со министерот за правда проф.д-р Никола Тупанчески

На ден 07.03.2022 година се одржа работна средба на претседателот на ЗСА, Сашо Темелкоски со…

Работна средба со Министерот за правда

ЗСА бр.13/2021 24.06.2021 На ден 23.06.2021 година  во  Министерство за правда, претседател на ЗСА Сашо…

УЧЕСТВО НА ЗСА НА ЧЕТВРТАТА РАБОТИЛНИЦА ЗА ОДГОВОРНОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО СУДСТВОТО

ЗСА бр.17/202005.10.2020 На 01.10.2020 и 02.10.2020 година се одржа четвртата Работилница за одговорност, ефективност и…

СЕДНИЦА НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА ЗСА

На ден 23.09.2020 година во Врховен суд на РСМ е одржана седница на Управниот одбор…

ПОВИК ЗА ДОНИРАЊЕ

Се повикуваат подружниците на ЗСА во наредниот период да бидат организатори на доброволна донација според…

СЕДНИЦИ НА УПРАВНИОТ ОДБОР И НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА ПОДРУЖНИЦИ НА ЗСА

По одржаните седници на Управниот одбор на ЗСА од 30.01.2020 година и состанокот на претседателот…

ПРОЕКТ ЗАЕДНИЧКИ ЗАЛОЖБИ ЗА ПОДОБРИ ДОСТИГНУВАЊА ВО СУДСТВОТО

           Во рамките на проектот „Заеднички заложби за подобри достигнувања во судството“ кој го спроведува…

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 05.11.2019

Здружението на судската администрација (ЗСА) и Синдикатот на работниците на УПОЗ на ден 05.11.2019 година…

ВТОРА РАБОТИЛНИЦА ЗА ОДГОВОРНОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ ВО СУДСТВОТО

Втората работилница за одговорност, ефективност и транспарентност во судството во рамките на проектот  „Заедничка заложба…

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

Како и секоја година , денес  25.10.2019 г.во многу земји на Европа се одбележува „Европскиот…