ЗДРУЖЕНИЕТО НА СУДСКА АДМИНИСТРАЦИЈА БАРА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА СУДСКА СЛУЖБА: Законот е противуставен, демотивирачки и дискриминирачки

На 12. 05. 2015 година на порталот Академик објавен е текст во врска со барањата на Здружението на судска администрација за измени на Законот за судска служба.

Текстот може да го погледнете на следниов линк:

http://www.akademik.mk/zdruzhenieto-na-sudska-administratsija-bara-izmeni-na-zakonot-za-sudska-sluzhba-zakonot-e-protivustaven-demotivirachki-i-diskriminirachki

Судови во Република Северна Македонија