ЗСА со реакција до Судскиот совет

ДО СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Почитуван Претседателе и членови на Судски совет, Здружението…

Допис до Судски совет

До Здружението на судска администрација пристигнуваат апели за заштита на здравјето на вработените во судовите…

Подршка на мерки против пандемија Covid-19

Со оглед на актуелната пандемија на COVID-19 која значително ја отежнува работата на сите вработени…

С О О П Ш Т Е Н И Е

Почитувани,              Здружението на судска администрација на Република С. Македонија, на сите судски службеници и…

РАБОТНА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА

На ден 14.10.2020 година се одржа закажаната средба на претставниците на ЗСА – Сашо Темелкоски-претседател,…

ЧЕСТИТ ДЕН НА ПРАВОСУДСТВОТО

ЗСА бр.7/2020 31.03.2020 година С О О П Ш Т Е Н И Е Почитувани,…

ДОПИС ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ЗСА бр.6/2020 23.03.2020 година ДО ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СКОПЈЕ Почитувани,   Aктуелниот предлог…

РЕАКЦИЈА ДО СУДСКИ БУЏЕТСКИ СОВЕТ

Здружението на судска администрација како професионално здружение на вработените во судската служба,  ја изразува својата…

ОТВОРЕНО СУДСТВО

По покана на Центарот за правни истражувања и анализи,  на 22.01.2020 г.  Здружението на судска…

РЕАКЦИЈА НА ОДРЖАНА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА

ДО МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА ПРИ ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА г-ѓа РЕНАТА ДЕСКОСКА Почитувана  министерке…