За судиите и функционерите повиски плати, а за судската администриција ниту денар – вработените во судовите најавиja протести за повисоки плати

За судиите и функционерите повиски плати, а за судската администриција ниту денар – вработените во судовите најави протести за повисоки плати

СООПШТЕНИЕ  ДО  МЕДИУМИТЕ

С к о п ј е , 09. 06. 2023 година Со донесувањето на одлуката на Уставниот суд и зголемувањето на платите на функционерите во Република Северна Македонија , вклучително …

Реакција на ЗСА

Почитуван Претседател и  членови на Судскиот буџетски совет,  По добиените реакции од своите членови, Здружението на судска администрација на РСМ  го пренесува до Вас отвореното незадоволство на вработените во судската…

Повик за пријавување на кандидати за претседател на ЗСА

Почитувани членови на ЗСА, Здружението на судска администрација на РСМ треба да одржи вонредно собрание за избор на претседател на Здружението. Се повикуваат сите заинтересирани членови, своите пријави да ги…

Судови во Република Северна Македонија